пʼятниця, 27 жовтня 2023 07:28

Генштаб повідомив останні новини з передової

Генштаб повідомив останні новини з передової
На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 611-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовуючи тактику терору.

Протягом минулої доби відбулося майже 70 бойових зіткнень, повідомив уранці 27 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

"На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ", - звітує Генштаб.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала удар по району зосередження особового складу та ще один по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два артилерійських засоби противника.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області. На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів, продовжує перегрупування військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мають великі втрати під Авдіївкою, це підірве їх наступальний потенціал - ISW

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили п'ять атак противника в районах Богданівки та Хромового Донецької області. Також ворог намагався відновити втрачене положення біля Кліщіївки та Андріївки, де наші захисники відбили 10 атак. В свою чергу, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку агресор не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни стійко тримають оборону та завдають окупантам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Тоненького, Сєверного Донецької області, де Силами оборони відбито понад 20 атак.

На Мар'їнському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські воїни відбили 18 атак противника.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках ворог зберігає військову присутність, здійснює перегрупування сил.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, завдаючи вогневого ураження по тилах противника.

У зв'язку зі значними втратами підрозділи російської армії на фронті на Донбасі перегруповуються на Авдіївському напрямку. Водночас окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, заявив 26 жовтня речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути