понеділок, 03 квітня 2023 06:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб попередив про високу загрозу на всій території країни

Генштаб попередив про високу загрозу на всій території країни
Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби російський ворог завдав п'ять ракетних та 32 авіаційних удари, здійснив понад 50 обстрілів по Україні з реактивних систем залпового вогню.

Противник і надалі використовує тактику терору. Високою залишається ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території країни, повідомив уранці 3 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках протягом доби росіяни обстріляли Волфине, Басівку, Рясне і Мезенівку Сумської області, а також Ветеринарне, Гатище, Великий Бурлук та Колодязне на Харківщині. На Куп'янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Кам'янка, Петро-Іванівка, Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка і Крохмальне Харківської області, а також Новоселівське на Луганщині", – йдеться у зведенні.

На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Невське і Білогорівка Луганської області, а також Торське, Спірне і Роздолівка – Донецької. На Бахмутському напрямку від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Костянтинівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках загарбники обстріляли Орлівку, Тоненьке, Сєверне, Нетайлове, Красногорівку та Георгіївку Донецької області. На Шахтарському напрямку протягом доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Времівка та Нескучне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут тривають: новини від ЗСУ з епіцентру бойових дій

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти здійснили обстріли понад 30 населених пунктів, що неподалік лінії бойового зіткнення. Серед них: Ольгівське, Гуляйполе, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоандріївка, Кам'янське, Запорізької області, а також Золота Балка, Томарине, Козацьке, Іванівка, Зеленівка, Комишани, Білозерка та Херсон на Херсонщині.

"Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. У Мелітополі загарбники примушують вчителів шкіл до 1 червня написати відмову від українського громадянства та отримати російські паспорти", – звітує Генштаб.

За 403 дні українські воїни знищили 173 990 окупантів, 6981 броньованих машин ворога, 3616 танків, 291 гелікоптер і 306 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб попередив про високу загрозу на всій території країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути