Ексклюзиви
неділя, 03 березня 2024 20:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 3 березня

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 3 березня
Протягом доби на фронті в Україні відбулося 68 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні відбулося 68 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника. Водночас ворог завдав п'ять ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це ввечері 3 березня повідомив Генштаб ЗСУ.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп'янському напрямку ворог дев'ять разів атакував позиції наших захисників в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито три атаки противника в районах населених пунктів Терни та Верхньокам'янське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито чотири атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське та Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 18 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лютому втрати росіян були найвищими - британська розвідка

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де, за підтримки авіації, ворог 27 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському та Херсонському напрямках ворог наступальних дій не вів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Російські війська нещодавно просунулися біля Авдіївки Донецької області.

Геолокаційні кадри за 1 і 2 березня показують просування окупантів у центральній і східній Орлівці та біля Тоненького. Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російські мілітарні блогери стверджували, що окупаційні війська просунулися поблизу Степового, Новобахмутівки та Невельського. Втім, аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень.

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Бердичів, Семенівки та Степового; на захід від міста - біля Тоненького; на південний захід - біля Водяного, Невельського та Первомайського.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 3 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути