пʼятниця, 13 листопада 2020 14:17

Генпрокуратура оприлюднила статистику смертності серед військових

Генпрокуратура оприлюднила статистику смертності серед військових
фото:facebook.com/MinistryofDefence.UA/

Протягом березня-жовтня 2020 в Україні розслідували 277 кримінальних справ за фактами смерті військовослужбовців у небойовій обстановці. У 39 випадках підтверджено факт самогубства.

Про це розповіла Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова у відеозверненні.

"Загалом за процесуального керівництва прокурорів спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері за цей період розслідувалося 277 кримінальних проваджень за фактами смерті військовослужбовців у небойовій обстановці. У 39 випадках підтверджено факт вчинення самогубств. До суду скеровано 16 обвинувальних актів. За принципової позиції прокурорів суди виносять вироки. Наприклад, за вчинення вбивства у стані алкогольного сп'яніння військовослужбовця засуджено до 12 років позбавлення волі. Загалом у цій категорії ухвалено 27 обвинувальних вироків", - сказала генпрокурорка.

Венедіктова зазначила, що прокурори спеціалізованих прокуратур у середньому раз на день проводять слідчі дії безпосередньо на лінії розмежування в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Генеральна прокурорка розповіла про бойові втрати військовослужбовців.

"За цей період (березень-жовтень 2020 року) у результаті бойових дій на Донбасі загинув 21 військовослужбовець та 199 отримали поранення. Небойові ж втрати українських військ за 7 місяців - 979 осіб: 276 осіб загинули, з них 44 смерті настали в зоні проведення ООС, та 703 отримали поранення або тілесні ушкодження", - зазначила Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі окупанти вербують людей у Нагірний Карабах

Окрім цього, генпрокурорка розповіла, що військові прокурори мають результати в протидії організованій злочинності.

"За цей час викрито діяльність 7 груп, що скоїли 10 злочинів, серед яких незаконне заволодіння військовим майном; зберігання, збут зброї і бойових припасів і небезпечних наркотичних засобів; одержання неправомірної вигоди. З незаконного обігу вилучено понад 1,5 мільйона набоїв, 20 тисяч боєприпасів, мін та артилерійських снарядів, 64 одиниці стрілецької зброї, 390 ручних гранатометів, 3 міномети та 3 одиниці броньованої техніки", - додала Венедіктова.

На Донбасі впродовж минулої доби, 12 листопада, зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура оприлюднила статистику смертності серед військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути