понеділок, 31 липня 2017 12:56

Генерал США оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення в Україну

Генерал США оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення в Україну
Кремль активно модернізує армію, крім того, росіяни дуже непередбачувані – і ці фактори насторожують, каже командувач армією США в Європі Бен Ходжес / фото: РФ-СМИ

Повномасштабний наступ Росії малоймовірний.

Однак Кремль активно модернізує армію. Крім того, росіяни дуже непередбачувані – і ці фактори насторожують, каже командувач армії США в Європі Бен Ходжес в інтерв'ю виданню "Цензор".

"У Росії немає ЗМІ, ніхто не знає, що вони роблять, вони загрозливо говорять про гонитву ядерних озброєнь. Вони відтворили ударні формування, такі як 1-ша гвардійська танкова армія. Вони дуже активно модернізують свою армію. Тому східні європейці, враховуючи українців, хвилюються з приводу російської військової сили", – сказав Ходжес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін спробує вдарити у двох напрямках - український адмірал

Він наголошує, що повномасштабна агресія Росії в Україні малоймовірна, бо незрозуміло, яка мета нападу.

"Я впевнений, що мета Росії в Україні – зробити все, щоб Україна ніколи не вступила в ЄС, ніколи не вступила в НАТО, не змогла повністю інтегруватися із Заходом економічно. Я думаю, що вони використовують всі доступні засоби для цього", – додав генерал.

Російсько-білоруські навчання можуть загрожувати безпеці країн Європи. Таку думку висловив військовий експерт Олексій Арестович. Агресія Росії проти Грузії відбулася після військових навчань "Кавказ-2008". Агресія проти Криму та його захоплення пройшли в межах розгортання угруповання із захисту "Кавказ-2012" і нібито захисту Сочинської олімпіади. З 1945 року майже всі збройні агресії починалися з розгортання військових навчань.

Зараз ви читаєте новину «Генерал США оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути