субота, 22 липня 2017 10:51

Військовий експерт розповів про загрозу від російсько-білоруських навчань

Військовий експерт розповів про загрозу від російсько-білоруських навчань
Російсько-білоруські навчання можуть загрожувати безпеці країн Європи. Фото: novostivmire.com

Російсько-білоруські навчання можуть загрожувати безпеці країн Європи.

Таку думку висловив військовий експерт Олексій Арестович у ефірі телеканалу ZIK.

"Хочу нагадати, що агресія Росії проти Грузії відбулася після військових навчань "Кавказ-2008". Агресія проти Криму та його захоплення відбулися в межах розгортання угруповання по захисту "Кавказ-2012" і нібито захисту Сочинської олімпіади. Тобто, із 1945 року майже всі збройні агресії починалися із розгортання військових навчань".

Також він зауважив, що військові навчання "Захід-2017" – це не єдині російсько-білоруські навчання, які відбудуться восени.

"Одразу після "Заходу-2017" почнуться наступні російсько-білоруські навчання "Бойове братерство-2017". І ніщо, насправді, не заважає генштабам Білорусі та Росії відпрацювати бойові дії проти України не на першому військовому навчанні, до якого буде прикута велика увага, а саме на другому. До того ж, Росія на своїй території вже розпочала відпрацьовувати військові маневри".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські бомбардувальники перехоплять над Україною винищувачі НАТО

Експерт пояснює, що такий крок із організації військових навчань є дуже вдалим для Путіна.

"Це буде величезна шахова партія, і Путін робить дуже вдалий крок, який одночасно загрожує Прибалтиці, Польщі, Чехії, країнам Центральної Європи і Україні одночасно. Крім того, для Білорусі ще є одна велика загроза з боку Росії – це м'яка окупація, коли російські війська під час навчань зайдуть і вже не вийдуть, або вийдуть частково", – говорить Арестович.

Також експерт прокоментував поведінку президента Російської Федерації з погляду майбутніх президентських виборів у Росії.

"Путін визначив дату президентських виборів у Росії на 18 березня – а це дата референдуму по Криму, тобто його анексії. Це вказує на те, що він заходить на ці вибори з іміджем збирача земель, тому виникає питання, яка наступна територія буде окупована Путіним?"

Російські війська пішли у повномасштабний наступ на Донбасі. Про це у Facebook написав волонтер Андрій Римарук.

"Армія ДНР і РФ сьогодні на броні пішла в наступ. Такої наглості пєтухов ніхто не пам'ятає з 2014-го початку 2015-го років. Атаку відбили", - повідомив Римарук.

Зараз ви читаєте новину «Військовий експерт розповів про загрозу від російсько-білоруських навчань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути