субота, 21 січня 2023 13:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал США оцінив, чи зможуть росіяни прорвати українську оборону на Донбасі

Генерал США оцінив, чи зможуть росіяни прорвати українську оборону на Донбасі
Американський генерал у відставці оцінив, чи можуть окупанти прорвати українську оборону на Донбасі. Фото: eastnews.ua

Російська армія не має можливості прорвати українську оборону на Донбасі. Водночас Збройні сили України на сході демонструють професійну роботу на фронті й нарощують ресурси для весняної воєнної кампанії.

Росіяни з 2014 року змогли окупувати 10-15% східних територій України, включаючи Крим, заявив екскомандувач військ Сполучених Штатів Америки в Європі, генерал у відставці Бен Годжес в інтерв'ю NV.

"І це все, на що вони виявилися спроможними. Після місяців боїв біля Бахмута, вони, здається, все ж таки беруть це маленьке місто Соледар. Продовжують бої навколо Бахмута і втрачають тисячі людей, не в змозі відкинути звідти українських солдат. Навіть якщо вони це зроблять, тоді що? Якщо відійти від емоційної складової, це не призведе ні до чого важливого для російської армії. Вони не мають там підривних сил, і не видно перспектив для якогось прориву, який вони б могли влаштувати", ‒ підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський генерал назвав три види зброї, з якими Україна точно переможе

Годжес додав, що українське командування натомість робить відмінну роботу.

"Я захоплений тим, як ЗСУ ведуть цю військову кампанію, який у них ґрунтовний та професійний підхід. Як вони нарощують ресурси, як не дають опонентові можливості піти хоч десь на суттєвий прорив. А також як нарощують ресурси для весняної воєнної кампанії", ‒ зазначив генерал США.

Триває контрнаступ України на сході Харківської та заході Луганської областей. На півдні війська противника готуються до тривалої оборони у Запорізькій області. Збройні сили України продовжують наступ у районі Сватового та Кремінної на Луганщині, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Генерал США оцінив, чи зможуть росіяни прорвати українську оборону на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути