понеділок, 27 грудня 2021 21:56

Генерал Кривонос розповів про найкращу тактику української армії у війні з РФ

Генерал Кривонос розповів про найкращу тактику української армії у війні з РФ
Генерал Сергій Кривонос розповів про сильні сторони українських ЗСУ. Фото: flot2017.com

Найкращою тактикою для української армії у разі вторгнення Росії стало б нанесення ударів невеликими підрозділами.

Про це сказав колишній заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ генерал Сергій Кривонос у коментарі до фільму "Якою буде війна між Україною та Росією у 2022 році?" проекту Радіо Свобода Донбас.Реалії.

На думку генерала, якщо відбудеться активізація бойових дій, це не буде фронтальна війна. Це буде війна мобільна та за певними напрямками.

Тому завдання ЗСУ – готувати підрозділи та особовий склад, у тому числі, і до дій у мобільних невеликих підрозділах та самостійних дій.

"От, якраз здатність цих з'єднань діяти самостійно, активно, агресивно, завдаючи ударів і відходячи за принципом "кусай і відходь", ось це, мабуть, найкращою буде тактика, якщо росіяни переважатимуть нас за кількістю та якістю своєї техніки", – сказав Кривонос.

Генерал виділив переваги української армії у разі повномасштабного вторгнення Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відповість на "безпековий" ультиматум Росії списком зауважень до РФ

"Нашими сильними сторонами може бути знання території, на якій ми воюємо, те, що ми захищаємо свою територію – це моральне, і плюс злагодженість підрозділів та підготовленість їх до дій на цій місцевості", – наголосив Кривонос.

Генерал наголосив на необхідності проведення військових навчань за тими напрямками, які розглядаються як найбільш загрожуючі у разі ескалації бойових дій.

"Чим більше поту на полігоні, тим менше крові на полі бою", – сказав Кривонос.

Раніше розвідка США повідомила союзникам, що є план російського вторгнення в Україну із чисельністю військ до 175 тис. 2022 року. Росія заперечує наміри розв'язати війну й заявила, що Сполучені Штати та європейські країни мають зменшити підтримку Україні, встановивши де-факто червоні лінії, які містять заборону вступу Києва в НАТО.

У НАТО заявили, що не підуть на компроміси щодо членства в Альянсі.

Росія у відповідь загрожує "воєнними кроками".

Зараз ви читаєте новину «Генерал Кривонос розповів про найкращу тактику української армії у війні з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути