субота, 22 квітня 2023 11:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Газові гіганти РФ створюють "кишенькові" армії найманців для війни в Україні

Газові гіганти РФ створюють "кишенькові" армії найманців для війни в Україні
Керівник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" видав секрети про створення в Росії нових ПВК. Фото: eastnews.ua

Керівник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин підтвердив факт створення компаніями "Газпром" та "Газпромнефть" ПВК "Потік" із величезними зарплатами.

Також Пригожин підтвердив факт відправлення російським олігархом Олегом Дерипаскою підрозділів на фронт, пише Gulagu.net.

"Понад 1 тис. охоронців та співробітників групи компаній Дерипаски були включені до спецпідрозділу. Олігарх також витратив чимало коштів на закупівлю озброєння та екіпірування", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник "Вагнера" закликає Путіна закінчити війну: навіщо це Пригожину

Раніше повідомляли, що плани створення "кишенькових армій" найманців у Росії вже виношують топові силовики і такі корпорації-гіганти, як "Газпром".

Йдеться про тренувальний центр 16-ї бригади спецназу міноборони РФ у селищі Трегуляй Тамбовської області, де також збираються підрозділи ПВК "Редут" перед відправкою на фронт.

Гауляйтер окупованого Криму Сергій Аксьонов також створив власну приватну військову компанію "Конвой". Нею керує Костянтин Пікалов. Його називають правою рукою засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та куратором "Вагнера" в Африці.

Анонімний колишній учасник ПВК сказав, що формально "Конвой" – це бойовий армійський резерв. Там укладають два контракти – з "Конвоєм" та з міністерством оборони Росії, щоб мати "гарантовані виплати" у разі поранення чи смерті.

На початку формування ПВК у її складі було близько 300 осіб. Зараз позиції "Конвою" розташовані в окупованій частині Херсонської області.

Зараз ви читаєте новину «Газові гіганти РФ створюють "кишенькові" армії найманців для війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути