четвер, 24 червня 2021 08:36

Гаряча доба на Донбасі: бойовики 22 рази атакували ЗСУ

Гаряча доба на Донбасі: бойовики 22 рази атакували ЗСУ
В районі Авдіївки російські окупанти чотири рази обстрілювали українських захисників з мінометів. Фото: facebook.com/otupivnich

23 червня в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксували 22 порушення режиму припинення вогню.

Поблизу Новоселівки російські найманці відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру. Неподалік Майорська противник застосовував ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Біля Південного ворог вів вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, повідомляє штаб ООС.

"У районі Красногорівки та Мар'їнки окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Неподалік Старогнатівки бойовики двічі обстрілювали українські війська з артилерійських систем 122-го калібру та мінометів, а біля Новгородського ворожі війська застосовували міномети 82-го калібру", - йдеться у повідомленні.

В районі Авдіївки російські окупанти чотири рази обстрілювали українських захисників з мінометів 120-го та 82-го калібрів, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. З гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів гатили також біля Луганського. На Приазов'ї, неподалік Водяного, ворог двічі обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Бойових втрат внаслідок ворожого вогню немає.

У бік Новоолександрівки російські найманці відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Поблизу Новотошківського українські позиції обстрілювали зі стрілецької зброї, а біля Золотого - з ручних протитанкових гранатометів. У районі Широкиного ворог обстріляв позиції ЗСУ з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів, переобладнаних під постріл міною 82 мм.

Окрім того, поблизу Авдіївки противник влаштував провокацію з використанням безпілотного літального апарату, який намагався здійснити проліт над позиціями наших підрозділів. Завдяки злагодженим діям розрахунків чергових вогневих засобів провокацію припинили. Неподалік населеного пункту Піски також зафіксували проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10" із перетином лінії розмежування. БПЛА противника вчасно подавили засобами РЕБ.

Сьогодні зранку зафіксували ще чотири порушення режиму припинення вогню. Біля Новгородського ворог відкрив вогонь з мінометів 82-го калібру. Неподалік Південного російсько-окупаційні війська двічі обстріляли українських військових з мінометів 120-го калібру, а у районі Шумів окупанти застосували 120-мм міномети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два представника ОБСЄ вийшли з перемовин по Донбасу

Росія відмовилася віддавати Україні чотирьох важкохворих полонених. З ініціативою обміну на минулому засіданні ТКГ виступив глава делегації України Леонід Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Гаряча доба на Донбасі: бойовики 22 рази атакували ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути