Ексклюзиви
четвер, 08 вересня 2022 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай попередив про катастрофу на Луганщині

Гайдай попередив про катастрофу на Луганщині
Луганщина майже повністю тимчасово окупована росіянами. Перш ніж загарбати території області, окупанти перетворили їх на випалену землю. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Окупаційна "влада" Луганщини заявила, що до опалювального сезону залишилось підготувати 8,5% житлового фонду.

У цей розрахунок окупанти не включили знищені ними міста Сіверськодонецьк, Лисичанськ, Кремінну та Рубіжне. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 8 вересня.

"У них (знищених містах. – Gazeta.ua) за три-чотири тижні до початку подачі теплоносія не підготували жодного багатоквартирного будинку з понад 2, 5 тис. Так, багато із них пошкоджено чи зруйновано самими росіянами. Але навіть вцілілі ніхто не збирається готувати до зими, як і підприємства теплопостачання цих міст та системи централізованого опалення", – написав він.

Також у Сіверськодонецьку, Лисичанську, Кремінній та Рубіжному відсутнє газопостачання, що унеможливлює опалення приватних будинків, додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" у всій красі: пропагандисти РФ зняли цинічний ролик про життя українців у Сіверськодонецьку

"Ніяких програм децентралізації опалення окупаційна влада не підготувала. Бо для їх провадження необхідне надійне електропостачання, якого жителі Луганщини не бачили із середини травня – взагалі ніякого не бачили", – наголосив він.

Також окупанти не виплачують людям обіцяні компенсації за зруйноване житло.

"Захоплені міста Луганщини чекає катастрофа – пошкоджені будинки, без опалення, вікон, стель та стін, без обіцяних світла та газу", – підкреслив голова ОВА.

У Сіверськодонецьку, Лисичанську та інших захоплених містах Луганщини люди звертаються до окупаційної "влади" з приводу відновлення будинків, яке ті обіцяли. Натомість у відповідь чують: "Ви почекайте, восени ваші "нацики" прийдуть, ось вони вам будуть все відновлювати".

Це є доказом того, що гауляйтери в області не впевнені в успіхах російської армії, повідомляв Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай попередив про катастрофу на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути