Ексклюзиви
субота, 20 серпня 2022 08:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай про бої на сході: окупанти лізуть з різних боків по декілька разів на день

На східному фронті російські окупанти по декілька разів на день наступають одночасно з різних напрямків. Бойові дії тривають поблизу чотирьох населених пунктів на межі Луганщини та Донеччини.

Наші захисники тримають оборону та дають ворогу жорстку відсіч. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 20 серпня.

За його словами, Збройні сили України 19 серпня відбили сім атак противника на східній ділянці фронту, не допустивши жодного прориву.

"Вчора ворог намагався просунутися на декілька сотень метрів, але наші бійці надали йому жорстку відсіч. Уночі росіяни поновили свої наміри. Також двічі росіяни атакували з повітря, випустили п'ять ракет по населених пунктах та наших укріпленнях, чотири рази в бій йшли танкові підрозділи. Ствольна та реактивна артилерія ворога не припиняє обстрілів. Лише за минулу ніч він 12 разів намагався завдати вогневого впливу із цього озброєння", – написав Гайдай.

За його інформацією, в окупованих містах Луганщини люди відмовляються працювати. Від містян поступово надходять повідомлення, що в Рубіжному, Лисичанську, Сіверськодонецьку та Кремінній окупанти мають проблеми з робочою силою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: окупанти наступають на усіх напрямках, точаться запеклі бої

"Люди відмовляються працювати, бо поступово стають навчені досвідом. Знають, що не заплатять. Так, не всі, але переважна більшість вже ігнорує пропозиції. Вони або самі потрапили в оману, або мають родичів чи знайомих, яким теж не виплатили обіцяне. Зупиняє населення й велика ймовірність потрапити до числа мобілізованих. Організувати діяльність центрів зайнятості в окупантів вийшло, а от зайняти населення – ні. Та і пропонувати вакансії вони не вміють. До прикладу, роботи з розбору завалів чи діяльність охоронця в окупанти оцінюються однаково" – додав Гайдай.

Зазначив, "що "багато "вакансій" за останні тижні виникло і в "органах" внутрішніх справ окупантів. Навіть у населених пунктах, захоплених 2014 року.

"Існують вони насправді, чи відкриті виключно для мобілізації – стане зрозумілим найближчим часом", – зауважив чиновник.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці в Кропивницький. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай про бої на сході: окупанти лізуть з різних боків по декілька разів на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути