Ексклюзиви
субота, 20 серпня 2022 07:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: окупанти наступають на усіх напрямках, точаться запеклі бої

Битва за Донбас: окупанти наступають на усіх напрямках, точаться запеклі бої
Генштаб ЗСУ повідомив останні новини зі сходу. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти намагаються просунутися в Донецькій області.

Наступають на Слов'янському, Краматорському, Бахмутському й Авдіївському напрямках. Майже на всіх зав'язалися бої. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 20 серпня.

Також загарбники не припинять обстрілювати позиції українських захисників та цивільну інфраструктуру.

Ситуація на східному фронті на 6:00, за даними Генштабу:

Слов'янський напрямок

Зафіксували обстріли з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню неподалік Довгенького, Сулигівки та Мазанівки. Поблизу Новодмитрівки, Вірнопілля і Курульки. Підрозділи противника намагалися вести штурмові дії. Отримали відсіч та відступили.

Краматорський напрямок

Ворог обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії біля Роздолівки, Сидорового, Спірного та Пришиба. Вів повітряну розвідку в районі ведення бойових дій. Неподалік Івано-Дарʼївки намагається вести наступ, бойові дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни провалили штурм на Новопавлівському напрямку: подробиці

Бахмутський напрямок

Зазнала вогневого ураження цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Веселе, Бахмут, Андріївка, Кодема та Майорськ. Окупанти вели наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве і Кодема. Успіху не мали, бойові дії тривають.

Авдіївський напрямок

Окупанти залучили танки, ствольну та реактивну артилерію в районах Новобахмутівки, Невельського, Нескучного, Олександрополя, Кераміка, Керменчика та Пісків. Авіація противника діяла поблизу Мар'їнки.

"Ворог вів повітряну розвідку БпЛА в районах ведення бойових дій на зазначеному напрямку. Наступає у районі населеного пункту Опитне і Майорськ, успіху не мав, бої тривають", – йдеться у зведенні.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці в Кропивницький. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: окупанти наступають на усіх напрямках, точаться запеклі бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути