вівторок, 25 жовтня 2022 18:50

"Фюрер ставив завдання" – назвали напрямок, де тривають найзапекліші бої

"Фюрер ставив завдання" – назвали напрямок, де тривають найзапекліші бої
Окупанти несуть великі втрати під час спроб наступу на Бахмутському напрямку. ФОТО: Генштаб

Росіяни намагаються просунутися на Донбасі. Там зараз точаться запеклі бої.

Найбільшу увагу окупанти приділяють Бахмутському напрямку. Вони намагаються виконати наказ президента РФ Володимира Путіна про завоювання регіону, але зазнають великих втрат, повідомив в ефірі телемарафону речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий.

"Це зараз найбільше (біля Бахмуту. – Gazeta.ua), де ворог атакує нас і намагається просунутися, де найбільше вражають всіма системами ствольної артилерії, реактивними системами залпового вогню, авіацією. Де зосереджено найбільше живої сили й прикуто найбільше уваги його керівних органів. Бахмут мав стати після Лисичанська й Сіверськодонецька логічним продовженням наступу РФ на Донбасі, але це виявилося лише вихвалянням", – сказав Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розбили окупантів у Херсонській області: які наслідки

Збройні сили України в боях за Сіверськодонецьк і Лисичанськ виснажили окупантів до неможливості й після цього відступили, побудувавши лінії оборони, зазначив речник.

"Неймовірними зусиллями, кров'ю і потом наших солдатів, але Бахмут і Авдіївка тримаються. Головне досягнення в тому, що збройні сили Росії можуть тільки на одному напрямку проявляти активність. Вони скуті серйозно нашими силами оборони. Вони щодня там зазнають неймовірних втрат. Для них фюрер ставив стратегічно важливе завдання – "звільнити" весь Донбас. Логічно, що вони намагаються просуватися хоч десь", – розповів Череватий.

На цьому напрямку сконцентрована приватна військово компанія "Вагнер", додав речник. Також він підтвердив, що в лавах ворожої армії вже воюють мобілізовані.

"Це легко відстежити за їхніми відкритими групами й соцмережами, офіційними сторінками регіональної влади, де видно, що людина прибула 10 днів тому, а вже повертається в пакеті. Майже 70 тисяч особового складу знищено, втричі більше поранено, а це фактично все угрупування. Зрозуміло, потрібно кимось замінювати. Замінюють мобілізованими, зеками, ПВК – все, що можуть зібрати в плані особового складу, вони намагаються перекинути", – сказав він.

Про важку ситуацію на Бахмутському напрямку раніше неодноразово повідомляв і Генеральний штаб ЗСУ. Ворог кидає на захоплення Бахмуту великі сили та постійно обстрілює позиції ЗСУ з усіх видів артилерії. Попри це, українські захисники тримають позиції та не дають можливості агресору просунутися вперед.

Зараз ви читаєте новину «"Фюрер ставив завдання" – назвали напрямок, де тривають найзапекліші бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути