пʼятниця, 11 січня 2019 18:30

Фото бійця ЗСУ отримало золоту нагороду міжнародного конкурсу в Японії

Світлина загиблого гранатометника 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних запорожців Сергія Кобченка вразила журі авторитетного міжнародного конкурсу "Tokyo International Foto Awards".

Фотографія, на якій зображений мужній герой, отримала золоту нагороду конкурсу в номінації "Останній погляд…", повідомила прес-служба Міноборони України.

Боєць був зафіксований італійським фотографом Роберто Траваном в лютому 2017 року в промзоні Авдіївки

"Та чорно-біла світлина, на якій зображений український герой Сергій Кобченко, впадає у вічі, адже має незвичну деталь: в одному з відділень тактичного спорядження міститься православний хрест, який був оберегом сержанта", - йдеться в повідомленні.

Автор: Роберто Траван
  Гранатометник 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців Сергій Кобченко загинув в промзоні Авдіївки 25 квітня 2017 року
Гранатометник 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців Сергій Кобченко загинув в промзоні Авдіївки 25 квітня 2017 року

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогер показав, що їдять бійці ООС на передовій

45-річний старший сержант Сергій Кобченко загинув від осколкових поранень унаслідок обстрілу опорного пункту в промзоні Авдіївки 25 квітня 2017 року.

Кобченко народився 6 червня 1972 року в Каневі на Черкащині, закінчив там 4-ту школу. Потім отримав професійно-технічну освіту в Санкт-Петербурзі. Працював на підприємстві "Закордоненерго", пише Новинарня.

25 лютого 2016 року пішов за контрактом до ЗСУ, із навчального центру "Десна" направлений до 72-ї бригади. Хлопцям, молодшим на 20-25 років, був у підрозділі як батько.

Сергій похований у рідному Каневі. Без батька залишилася донька Валерія.

Указом президента України "за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку" Кобченко нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

У мережі виклали унікальні відеокадри побуту українських бійців під час боїв за Донецький аеропорт у 2014-15-х. Відео відзняв боєць 93 бригади Олексій Болдирєв і особисто передав формації BABYLON'13.

Зараз ви читаєте новину «Фото бійця ЗСУ отримало золоту нагороду міжнародного конкурсу в Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути