понеділок, 12 лютого 2018 14:39

"Якщо вам пропонують мир ціною капітуляції - це минуле" - блогер розповів про боротьбу на Донбасі

"Якщо вам пропонують мир ціною капітуляції - це минуле" - блогер розповів про боротьбу на Донбасі
"Ми почали вибиратися з болота лише чотири роки тому" - блогер розповів про війну на Донбасі. Фото: АФ

Українська опозиція ділиться на тих, хто бореться з цим на боці минулого, і тих, хто бореться з цим на боці майбутнього.

Таку думку висловив кримський журналіст Павло Казарін, передає "Крим.Реалії".

"Усе, що сталося з нами чотири роки тому - стало підсумком минулого. Анексія Криму, вторгнення на Донбас, інфляція і криза стали не стартом нової епохи. Вони стали спадщиною попередньої. Її закономірним фіналом. Підсумком правління тих, хто чотири роки тому вибирав у авіакасах між Москвою і Віднем", - написав журналіст.

За словами журналіста, приводів не любити сучасне – хоч відбавляй.

"Можна не любити президента - за Мальдіви. Генпрокурора - за Сейшели. Верховну Раду - за дилетантство. Уряд - за корпоративність. Всіх разом - за корупцію. Можна не любити Автодор - за підвіску. Адмінпослуги - за неповороткість. Суди - за те, що "місце прокляте". Зрештою, було б дивно любити все те, що краде наші нерви, час і гроші", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За три роки Москва не виконала жодного пункту "Мінська-2" - МЗС

Казарін зауважує, що питання лише в тому, на чиєму боці пропонують грати проти справжнього. На стороні минулого чи майбутнього.

"Колективне минуле може називати себе опозицією. Може критикувати реальність. Знаходити дошкульні і правильні слова для опису статус-кво. Але це не скасовує того, що вся когорта "ексів" хоче змінити теперышнє заради повернення минулого. Ми жили у цьому минулому чверть століття. Колоніальний статус - від сфери культури до економіки. Буфер, позбавлений права обурюватися своїм статусом. Ностальгія як зміст повістки. Тотальне знищення загального в ім'я невеликого списку обраних. "Бог дав нам Україну, так давайте ж насолоджуватися нею", - додав він.

За його словами, ми почали вибиратися з болота лише чотири роки тому.

Якщо вам пропонують мир ціною капітуляції - це минуле

"По суті, наш 2018 й - це всього лише 1995-й. Той, яким він повинен був бути, якби в 1991-му країна здобула реальну, а не імітаційну незалежність. Хочете порівнювати Україну з сусідами - робіть поправку на час. При цьому наша реальність не заслуговує симпатій. Її потрібно міняти і переробляти, поліпшувати і оптимізувати. Але все це має сенс тільки тоді, коли ви воюєте зі справжнім на стороні майбутнього", - наголосив Казарін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міняють Донбас на Крим" – посол про мету війни Росії проти України

Журналіст відзначив, що якщо вам пропонують мир ціною капітуляції - це минуле.

"Якщо вам пропонують знеболююче замість лікування - це минуле. Якщо вам пропонують бути пухнастими і безсуб'єктними - це минуле. З таким же успіхом можна критикувати патрульну поліцію, пропонуючи відродити ДАІ", - зауважив журналіст

За його словами, у минулого може бути багато імен.

"У минулому можуть бути "екси" і ті, хто годувався з їхніх рук. Олігархи. Чиновницьке лобі. Судово-прокурорська каста. Обивателі, які мріють про Сталіна. Обивателі, які мріють про "чистоту нації". Кожен з них може бути абсолютно точним у діагнозах. Питання лише у рецептах лікування", - додав він.

На думку журналіста, у тій же Росії Володимира Путіна критикують як ті, хто вважає, що він "надлишково Путін", так і ті, хто впевнений, що він "недостатньо Путін".

"Між ними прірва. Контекст має значення. У битві минулого із сьогоденням я буду на боці сьогодення. Інакше майбутнє ніколи не настане", - наголосив він.

На майбутній зустрічі Волкера і Суркова може обговорюватися можливість виключення певних прізвищ і компаній з чорного кремлівського списку. А також послаблення санкцій в обмін на поступки Росії Заходу і Україні щодо миротворців.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо вам пропонують мир ціною капітуляції - це минуле" - блогер розповів про боротьбу на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути