Ексклюзиви
пʼятниця, 13 березня 2020 15:41

Єрмак пояснив останні домовленості в Мінську

Єрмак пояснив останні домовленості в Мінську
Єрмак переконує, що документ не передбачає прямих перемовин із бойовиками. Фото: president.gov.ua

Консультативна рада з представниками ОРДЛО виконуватиме дорадчі функції. Про визнання бойовиків так званих ЛНР і ДНР як суб'єктів перемовин не йдеться.

Про це сказав керівник Офісу президента Андрій Єрмак на брифінгу в перерві засідання РНБО.

"Відповідно до [Мінських] домовленостей, ми взяли на себе зобов'язання узгодити декілька питань - насамперед конституційну реформу в частині децентралізації і питання, що стосуються місцевих виборів, - із представниками окремих районів Донецької та Луганської областей України в рамках тристоронньої контактної групи. Існує необхідність узгодження цих питань...

Учасники ТКГ заявили про необхідність створення Консультативної ради у складі політичної підгрупи як дорадчого органу, який може розглядати питання, узгоджені в пакеті Мінських домовленостей, і подавати свої пропозиції. Вони можуть бути використані або не використані у роботі політичної підгрупи.

Ніяких кроків, які створювали б правове поле для представників ОРДЛО чи їх визнання, не існує. Ніяких прямих перемовин. Про це не йдеться. Ми говоримо про створення платформи, на якій громадяни України, які живуть на контрольованій та неконтрольованій території, можуть спілкуватися з приводу узгоджених Мінськими домовленостями питань", - сказав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ зробив крок до перетворення Росії з агресора на посередника

Днями у Мінську відбулося засідання ТКГ. Учасники підписали домовленість про створення органу, яким фіксується суб'єктність ОРДЛО, а Росія постає у статусі гаранта-спостерігача нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак пояснив останні домовленості в Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути