пʼятниця, 09 жовтня 2020 13:20

Єрмак пояснив, чому не відбувається обмін полоненими на Донбасі

Єрмак пояснив, чому не відбувається обмін полоненими на Донбасі
Обмін полоненими на Донбасі заблоковано. Фото: unian.ua

Уже декілька місяців не відбувається взаємообмін полоненими на Донбасі. Причина - неузгоджені списки протележною стороною.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час виступу в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House (Лондон, Велика Британія).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч у "нормандському форматі" пройде на наступному тижні - Єрмак

"На жаль, на сьогодні вже кілька місяців взаємне звільнення не відбувається саме з причини того, що протилежна сторона не узгоджує списків. Постійно чинять якісь перепони для цього. Зараз вони говорять, що їм нібито перешкоджає в цьому постанова Верховної Ради щодо місцевих виборів. Але ми постійно наголошуємо, що це нонсенс: як таке гуманітарне питання, як життя і здоров'я людей, може залежати від документа?" - зазначив Єрмак.

Нині триває переговорний процес у "нормандському форматі" й у рамках Тристоронньої контактної групи.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ готова сприяти подальшій координації між сторонами конфлікту на сході України задля досягнення мирного врегулювання, однак місія "не може стати арбітром".

Зараз ви читаєте новину «Єрмак пояснив, чому не відбувається обмін полоненими на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути