пʼятниця, 11 вересня 2020 15:25

Єрмак назвав головні теми переговорів "нормандської четвірки"

Єрмак назвав головні теми переговорів "нормандської четвірки"
Українська делегація прибула в Берлін для участі в переговорах "нормандської четвірки". Фото: Офіс президента

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак назвав основні теми для обговорення політичними радниками лідерів країн "нормандського формату". Ними є - підготовка до якнайскорішого скликання саміту четвірки і режим тиші на Донбасі.

"Будемо говорити про дуже важливе питання щодо режиму тиші, який тривав 6 тижнів. Ми будемо робити все необхідне, щоб його підтримувати, щоб не дати його зірвати. Нам дуже важливо залучити до цього процесу всіх учасників "нормандського формату", - сказав Єрмак перед початком зустрічі у Берліні, повідомляє "Укрінформ".

Четвірка обговорить питання проведення наступного саміту лідерів "нормандського формату" у Берліні. Українська делегація вважає, що його треба провести чимшвидше. Канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон підтримують цю ідею, повідомив глава ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інспекції позицій ЗСУ не буде. Росія постійно змінює вимоги - Офіс президента

Темами сьогоднішнього обговорення стануть домовленості, досягнуті у межах Мінського процесу, щодо нових точок розведення, розмінування, створення нових КПВВ. Українська делегація порушуватиме дуже важливе питання про поновлення процесу обміну заручників, що залишається одним із пріоритетних завдань керівництва України.

Єрмак запевнив, що українська сторона виконала своє "домашнє завдання", і висловив сподівання, що вдасться надати "дуже серйозного поштовху" в цьому питанні.

11 вересня Андрій Єрмак у складі української делегації прибув до Берліну. Там мають розпочатися переговори делегацій країн "нормандського формату" на рівні радників керівництва України, Німеччини, Франції та Росії.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак назвав головні теми переговорів "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути