середа, 06 вересня 2023 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Елітні" частини окупантів потрапили у пастку ЗСУ

"Елітні" частини окупантів потрапили у пастку ЗСУ
Підрозділи 247-го полку 7-ї гвардійської гірничо-десантної дивізії продовжують оборонятися на Донеччині. Фото: eastnews.ua

Контрнаступ Збройних сил України у районі кордону Донецької та Запорізької областей скував частини 7-ї гвардійської гірничо-десантної дивізії.

Це дозволило Силам оборони не допустити їхнього перекидання на критичні ділянки фронту у Запорізькій області, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

"Контрнаступ ЗСУ скував елітні частини окупантів. Російський блогер опублікував 5 вересня аудіозапис імовірно від солдата 247-го полку ВДВ армії РФ, у якому той стверджує, що мусить забирати тіла російських військовослужбовців під Старомайорським Донецької області. Додав, що російське командування не контролює вивезення тіл. Він заявив, що його підрозділ втратив 49 людей убитими за один день боїв", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони просунулися на одному з напрямків – ISW

Ці заяви російського солдата дозволяють аналітикам США припустити, що підрозділи 247-го полку 7-ї гвардійської гірничо-десантної дивізії продовжують оборонятися на Донеччині.

"І це попри заяви відомого російського джерела наприкінці серпня про те, що війська цієї дивізії ведуть бойові дії в районі Роботиного Запорізької області", – сказано в свіжому звіті ISW.

Збройні сили України досягли успіхів на Запорізькому напрямку та намагаються використати їх для ширшого прориву та виходу на так званий сухопутний коридор між Росією та окупованим Кримом.

Українські війська пробили складну лінію оборони загарбників біля села Роботиного.

Зараз ви читаєте новину «"Елітні" частини окупантів потрапили у пастку ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути