середа, 31 серпня 2016 18:14

Експертиза по Іловайську мала тривати кілька тижнів, а не два роки - депутат "Народного фронту" Дмитро Тимчук

Експертиза по Іловайську мала тривати кілька тижнів, а не два роки - депутат "Народного фронту" Дмитро Тимчук
espreso.tv

Розгляд справи щодо Іловайської трагедії затягують.

Про це Gazeta.ua заявив координатор "Інформаційного спротиву" й депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

"Обіцяли, що розпочата у вересні 2014 року експертиза завершиться 1 березня 2015 року. Я дуже уважно відслідковував цю тему. Потім почали казати, що така експертиза в Україні проводиться вперше. Ніколи раніше бойові накази не оцінювалися. У серпні 2015 року Військова прокуратура відрапортувала, що справу закінчили і передають до суду. Я тоді входив у комісію по Дебальцевому. Нам у Військовій прокуратурі сказали, що, закінчивши роботу, група експертів іде у відпустку. І з вересня 2015 займатиметься Дебальцевим. Тому теперішня заява звучить як знущання. Прокурорам треба вийти і на пальцях показати, чим вони займалися два роки. Розгляд справи затягують з політичних причин.

Експерти мали підняти розвідданні, бойові накази начальника Генштабу, начальника штабу АТО. А також командирів усіх підрозділів. Для спеціалістів це справа кількох тижнів. І аж ніяк не двох років", - сказав він.

Нагадаємо, 29 серпня, рівно за два роки після Іловайської трагедії, У Генпрокуратурі заявили про завершення військової експертизи. Це, мовляв, дозволить готувати кримінальне провадження для суду.

Зараз ви читаєте новину «Експертиза по Іловайську мала тривати кілька тижнів, а не два роки - депутат "Народного фронту" Дмитро Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути