середа, 24 травня 2017 14:46

Експерт розповів, як знайти на окупованому Донбасі агентів впливу

Експерт розповів, як знайти на окупованому Донбасі агентів впливу
Щодня пропускны пунктри проходять 40 тисяч людей

Люди з неконтрольованих територій мають бути вражені сервісом на українських пропускних пунктів на Донбасі.

Про це сказав експерт з питань цивільно-військової координації "Донбас СОС" Олександр Горбатко під час міжнародної конференції "Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни".

"Я знаю п'ять місць у нашій країні, де щодня збираються 40 тисяч людей з окупованих територій. Це - контрольно-пропускні пункти. Із цими людьми можна напряму там працювати. За 2016 рік пункти пропуску перетнули 8 мільйонів людей. Перевізники заробляють стільки грошей, що вистачило б для облаштування пунктів. Зробити туалети, навіси. Перевірка має бути швидка. Люди не повинні там стояти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тука вирішить, як забезпечити новими паспортами мешканців окупованих територій

Ми розробили рекомендації, як подолати цю проблему. Але органи влади у відповідь надсилають відписки.

Є позитивні зміни. За останні кілька місяців негатив у чергах перенісся з українських блокпостів на блокпости ДНР і ЛНР. Це найкраща пропаганда. Це ж чудово. Не треба зупинятися. Давайте зробимо так, щоб вони топилися в цьому негативі. Люди, які їдуть з непідконтрольних територій, мають бути просто шоковані хорошим сервісом на нашій стороні. Щоб вони поверталися й розповідали іншим про це. Ставали нашими агентами впливу", - сказав він.

Бойовики до смерті забили 38-річного жителя Станиці Луганської. Померлий заробляв собі на життя тим, що за невелику платню допомагав переносити сумки з речами людям, які перетинають КПВВ "Станиця Луганська" від блокпосту на підконтрольній Україні території до блокпосту сепаратистів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як знайти на окупованому Донбасі агентів впливу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути