вівторок, 22 травня 2018 07:30

Екс- "міністра" ДНР депортують в Україну

Екс- "міністра" ДНР  депортують в Україну
Наталію Вороніну - екс- "міністра" ДНР депортують в Україну. Фото - fakty.ua

Районний суд російського Адлера прийняв рішення про депортацію в Україну колишнього "міністра культури" терористичної ДНР Наталії Вороніної та заборонив їй в'їзд в Росію на 5 років. Про це повідомив на своєму сайті колишній "глава парламенту" "Новоросії", біглий екс-нардеп Олег Царьов, передають "Факти".

За його словами, Вороніна була затримана в Адлері на російському кордоні 19 травня через прострочену міграційну карту іноземного громадянина. Її відправили в СІЗО.

При цьому Царьов згадав, що "екс-міністр" важко хвора і через тривалий лікарняний вона не змогла отримати своєчасного дозволу від свого роботодавця на виїзд і тим самим порушила закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДНР занепала: Ходаковський розповів, як живеться в "республіці"

Він також заявив, що Вороніна є годувальником в сім'ї і допомагає хворим родичам. А в разі депортації у неї не буде коштів для існування.

За словами Царьова, якщо Вороніну депортують, то в Україні "швидше за все вона буде схоплена СБУ з подальшими жахливими наслідками, якщо її до цього не вб'ють", так як вона знаходиться в базі "Миротворця". У зв'язку з цим він подав апеляцію на рішення суду і звернувся за допомогою до одіозного депутата Держдуми Костянтина Затуліна.

Колишній очільник "міноборони" ДНР Ігор Гіркін публічно заявив, що йому "ні холодно, ні жарко" від рішення американського суду. Його визнали винним у катастрофі малайзійського Boeing над Донбасом у 2014 році. Родичам загиблих зобов'язали виплатити $400 млн.

Зараз ви читаєте новину «Екс- "міністра" ДНР депортують в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути