пʼятниця, 02 червня 2017 18:29

"Економічне зростання України найсильніше підірве режим Путіна" - експерт

"Економічне зростання України найсильніше підірве режим Путіна" - експерт
Російський економіст розповів про те, що зможе знищити режим Путін

Російський економіст Дмитро Некрасов розповів про те, що зможе знищити режим президента РФ Володимира Путіна.

"Я дуже розчарований останніми 2-3 роками української економіки. Я дуже сподівався на ваше економічне зростання. Саме воно може найсильніше підірвати режим Володимира Путіна в Росії", - сказав Некрасов в інтерв'ю "Радіо "Свобода".

"Навіть, якщо ціна на нафту впаде до 20 доларів за барель, російська економіка почне відчувати проблеми лише ближче до 2020 року", - каже російський економіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС виділив Україні 10 млн євро на реформу держуправління

Некрасов зазначив, що російська економіка в цілому достатньо ринкова у своїх реакціях. Існує велика монопольна складова, але багато інших речей, наприклад, як реагує ринок праці на шоки, у Росії набагато гнучкіші, аніж, наприклад, у Європі.

"Тому коли в Україні все руйнується і палає, коли немає ані грошей, ані простих рішень, не можна просто сидіти у кабінеті й критикувати. Проте деякі речі я зробив би вже давно. Зокрема, йдеться про лібералізацію земельного ринку чи про радикальну пенсійну реформу. Треба не чинити опір МВФ, а використовувати його для обґрунтування реформ перед власним народом. У вас унікальний шанс провести ліберальні реформи, тому що, коли все трохи покращиться, стане набагато важче. Треба зараз скорочувати пільги і остаточно відмовлятися від радянської спадщини. Перехресне субсидування в Україні значною мірою ліквідоване, але поле для маневру ще є", - сказав Дмитро Некрасов.

Україна посіла 60-те місце у рейтингу найконкурентоспроможних економік 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «"Економічне зростання України найсильніше підірве режим Путіна" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути