неділя, 25 листопада 2018 18:15

"Екіпажі бронекатерів знаходяться в бойовій готовності": розповіли про ситуацію в Азові

"Екіпажі бронекатерів знаходяться в бойовій готовності": розповіли про ситуацію в Азові
Командувач ВМС України розповів про ситуацію в Азовському морі. Фото: ONLINE

Екіпажі українських кораблів, що прямують до Маріуполя через Керченську протоку, перебувають у бойовій готовності і готові до можливої висадки російського десанту.

Про це заявив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко в Одесі, передає Радіо Свобода.

"Наші екіпажі бронекатерів знаходяться в бойовій готовності і готові до можливої висадки (російського – ред.) десанту", - зазначив він.

Воронченко називає обстановку біля Керченської протоки "складною й напруженою". Адмірал зауважує, що зараз важко спрогнозувати, скільки часу українським кораблям доведеться чекати можливості перетнути Керченську протоку. При цьому Воронченко спростував заяви Росії про те, що цьому заважає російське судно, яке нібито сіло на мілину.

"Вони діють так, як діяли в 2014 році в бухті Донузлав у Криму, коли топили свої російські кораблі, і наші кораблі не могли пройти. Станом на зараз ні з правого, ні з лівого боку ми пройти не можемо", – підкреслив командувач ВМС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прохід під Керченським мостом перекрило невідоме судно

За його даними, наразі в районі Керченського мосту перебувають вісім кораблів Росії – два судна Чорноморського флоту і шість катерів прикордонної служби ФСБ.

Водночас підконтрольне Кремлю видання "Вести Крым" повідомляє, що під Керченською мостом, перекритим для руху суден, пройшло кілька російських кораблів.

"Російські буксири "притягли" до Кримського мосту суховантаж. Розгорнули його поперек фарватеру, тим самим повністю перекривши рух будь-яких судів. На рейді стоять кілька кораблів ВМФ Росії. На кілька хвилин суховантаж прибрали, під мостом, у бік Азовського моря, пройшли катери берегової охорони Росії, і суховантаж знову перекрив фарватер. Акваторію моря і протоки патрулюють російські штурмовики СУ-25", - пише видання.

В Азовському морі прикордонний корабель Російської Федерації протаранив буксир Військово-морських сил України. Інцидент трапився 25 листопада під час планового переходу українських броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдового буксиру "Яни Капу" з порту Одеси до порту Маріуполь.

Зараз ви читаєте новину «"Екіпажі бронекатерів знаходяться в бойовій готовності": розповіли про ситуацію в Азові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути