середа, 29 січня 2020 07:27

Двоє українців підірвалися на міні

Двоє українців підірвалися на міні
За добу 28 січня в ООС було 12 обстрілів. Фото: ukrinform

28 січня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Два військовослужбовця Об'єднаних сил отримали бойові поранення.

Противник обстрілював українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Двоє українських військових були поранені в результаті підриму невстановленому вибуховому пристрої, повідомили в пресслужбі ООС.

Чотири обстріли по нашим позиціям бойовики здійснили в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Зокрема, двічі поблизу Лебединського – з мінометів калібру 82 мм противник випустив 20 мін, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Неподалік Березового – з гранатометів різних систем, поряд з Василівкою – зі стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські бійці взяли в полон найманця ДНР

Вісім ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". А саме, двічі неподалік Новолуганського – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї, в районі населеного пункту Оріхове – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Чотири рази обстрілювали наших військових поряд з Новотошківським – з мінометів калібру 120 мм противник випустив 26 мін, з 82-мм міномету - 5 мін, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, поруч з Троїцьким - з автоматичних станкових гранатометів.

З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає.

24 січня 2015 року зранку 2 штатних збройних сил РФ обстріляли мікрорайон Східний у Маріуполі. Снаряди реактивних систем залпового вогню "Град" полетіли в людські оселі суботнього ранку. Того дня більша частина людей мирно відсипалася після робочого тижня.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українців підірвалися на міні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути