четвер, 24 червня 2021 01:57

Два представника ОБСЄ вийшли з перемовин по Донбасу

Два представника ОБСЄ вийшли з перемовин по Донбасу
З ОБСЄ вийшли два представника. Фото: Укрінформ

Координатор політичної підгрупи в Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі, посол ОБСЄ П'єр Морель і координатор гуманітарної підгрупи від ОБСЄ Тоні Фріш виходять з переговорного процесу.

Сьогоднішнє засідання ТКГ може стати переломним, оскільки групу покинули два "мінських довгожителя" - Морель і Фріш, які брали участь в переговорному процесі з 2015 року, повідомив в Facebook донеччанин в ТКГ Сергій Гармаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі підірвалися двоє військових

Французький дипломат П'єр Морель в травні 2015 року був призначений керівником політичної підгрупи ТКГ. У вересні 2015 року з'явилася інформація про так званий "план Мореля", який передбачає прийняття Верховною Радою спеціального закону про місцеві вибори на окупованих територіях, які де-факто відбудуться поза контролем української сторони.

Швейцарський дипломат Тоні Фріш 2015 року координував діяльність підгрупи з гуманітарних питань. У квітні 2019 року він їздив в окуповані райони Донбасу зустрічатися з українськими заручниками. За словами Ірини Геращенко, яка працювала тоді в ТКГ, Фріш не відвідав всіх українських полонених на Донбасі і не передав їм листи від родичів, а замість цього брав участь у зйомках сепаратистських проросійських сайтів.

Зараз ви читаєте новину «Два представника ОБСЄ вийшли з перемовин по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути