неділя, 14 серпня 2022 12:26

Дружина командира "азовців" Прокопенка зробила заяву щодо місця перебування чоловіка

Дружина командира "азовців" Прокопенка зробила заяву щодо місця перебування чоловіка
Востаннє голос чоловіка, командира полку "Азов" Дениса Прокопенка, його дружина Катерина чула 23 травня. Вони говорили лише 30 с, намагаючтсь одне одного розпитати "як ти?". Фото: "Суспільне"

Полоненого командира полку "Азов" Дениса Прокопенка вивезли в Росію.

Про це повідомили російські ЗМІ. Водночас державні та міжнародні структури це ще не підтвердили, заявила дружина воїна Катерина Прокопенко в інтерв'ю "Суспільному".

"Я знаю лише, що його вивезли в Росію, і взагалі це ще не підтверджено. Про місце перебування Дениса я дізналася через російські ЗМІ. Держструктури мені остаточно не підтверджують, тому що тут важко щось підтвердити. Я розумію, Росія зараз командний склад сховала, інших солдатів і офіцерів ховає та не розголошує, де вони перебувають", – сказала Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Невідомо, де наші рідні і що з ними. Страшно, що можуть катувати" – родичі оборонців Азовсталі

Зазначила, що інформації від Міжнародного комітету Червоного хреста щодо командира полку "Азов" немає.

"Це, по суті, робота Червоного хреста – відповідати мені. Але я дотепер не знаю, де мій чоловік. Навіть якщо він у Росії, то ж існує комунікація з московським філіалом Червоного хреста. Але її немає. Це означає, що є, можливо, певний договірняк з тією ж владою в Росії, щоб не видавати інформацію про місце перебування і так далі", – зазначила жінка.

Вона нагадала, що є випадки, коли Червоний хрест дзвонив рідним військовополонених та повідомляв про місце їхнього перебування, але таких випадків небагато.

"Але питання здоров'я, харчування, їжі, умов, тортур, медобслуговування – на це вони не мають відповідей, хоча вони мали б їх надати. Як ми вже побачили з кейса по трагедії в Оленівці, Червоний хрест не залучений взагалі. Я не розумію, що він робить і чому він існує. Я була б рада, якщо була б реформація системи міжнародних організацій, які начебто за безпеку, за права людей, за життя людей, але в цілому в війні в Україні ці міжнародні організації нічого не вартують", – наголосила дружина "азовця".

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії Оленівки. Вибух в Оленівці був російським терористичним актом, повідомив український Генеральний штаб.

Українських полонених вбили термобаричною зброєю, сказав генеральний прокурор Андрій Костін. Окупанти не надали доступу представникам Міжнародного комітету Червоного хреста до Оленівки.

Полонених перед вбивством катували росіяни з ПВК "Вагнер" і ФСБ.

Зараз ви читаєте новину «Дружина командира "азовців" Прокопенка зробила заяву щодо місця перебування чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути