середа, 31 жовтня 2018 11:31

Дружин офіцерів ЗСУ завербували спецслужби РФ

Дружин офіцерів ЗСУ завербували спецслужби РФ
У Росії залякуваннями та погрозами завербували дружин офіцерів ЗСУ. Фото ілюстративне, REUTERS

Трьох дружин українських офіцерів завербували спецслужби РФ.

Зробили це, коли жінки поїхали навідати своїх родичів на тимчасово непідконтрольних територіях та в Росії, повідомляє прес-служба СБУ.

"На жінок здійснювався психологічний тиск, їм погрожували забороною в'їзду-виїзду, в'язницею, утисками батьків. У результаті вони дали письмові згоди на конфіденційне співробітництво з обранням псевдонімів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наркодилер і монахиня: розсекретили снайперку Багіру, яка воює на Донбасі

Російські спецслужби намагалися з'ясувати у них військові звання, посади, місця перебування та службові обов'язки їхніх чоловіків, а також дані про їхні підрозділи та участь в операції Об'єднаних сил. Після повернення в Україну жінки співпрацюють зі слідством і дають свідчення", - повідомили співробітники прес-служби СБУ.

Нещодавно російська ФСБ завербувала ще одного громадянина України – бізнесмена Тимофія Нагорного. Він отримав завдання створити політичну партію для просування інтересів Росії.

Зараз ви читаєте новину «Дружин офіцерів ЗСУ завербували спецслужби РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути