Ексклюзиви
субота, 12 вересня 2020 14:56

Дрон ОБСЄ зафіксував біля лінії зіткнення важке озброєння бойовиків

Дрон ОБСЄ зафіксував біля лінії зіткнення важке озброєння бойовиків
Під час спостережного польоту безпілотний літальний апарат ОБСЄ зафіксував на непідконтрольній урядові України території низку порушень з боку російсько-окупаційних військ. Фото: pexels.com

Безпілотник ОБСЄ зафіксував поблизу лінії зіткнення на Донбасі міномети та самохідні артилерійські системи окупантів.

Про це повідомляє штаб ООС.

"Під час спостережного польоту безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ зафіксував на непідконтрольній урядові України території низку порушень з боку російсько-окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

"Зокрема, помічено озброєння, розміщене з порушенням лінії відведення: на полігоні поблизу населеного пункту Тернове Донецької області встановлено наявність 4 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм), а на полігоні неподалік Бугаївки на Луганщині – 16 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм) та 12 буксируваних гаубиць (Д-30А "Жаба", 122 мм)", - додали в штабі.

У штабі наголосили, що ці факти чітко вказують на порушення Мінських угод та досягнутих 22 липня домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали диверсанта ФСБ, який готував вибухи та вбивства

"Збройні формування РФ і надалі нарощують озброєння та військову техніку в прямій близькості до лінії зіткнення, вкотре демонструючи стійке небажання дотримуватися Мінських домовленостей та невиконання взятих на себе зобов'язань у рамках Тристоронньої контактної групи", - сказали в штабі ООС.

1 тис. порушень тиші від початку всеосяжного перемир'я на Донбасі 27 липня нарахувала Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. Зокрема зафіксували 173 вибухи, два невизначені боєприпаси, що пролетіли, 13 освітлювальних ракет та 812 черг і пострілів.

Зараз ви читаєте новину «Дрон ОБСЄ зафіксував біля лінії зіткнення важке озброєння бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути