Ексклюзиви
четвер, 07 березня 2019 12:28

Доведеться відповісти: ЄСПЛ прийняв позов від родичів загиблих пасажирів МН17
12

Європейський суд з прав людини отримав позов від родичів загиблих пасажирів малазійського боїнга МН17, який російські бойовики збили 17 липня 2014 року з зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Далі люди чекатимуть початку розгляду цієї справи, повідомив адвокат Веру Мева, пише Укринформ.

"Для нас справа вже почалася. Ми подали заяву наприкінці листопада. Відтоді ми чекаємо дати початку розгляду в ЄСПЛ. Це довгий шлях. Розгляд справи може тривати від 5 до 7 років. Єдине, що ми знаємо – нам доведеться довго чекати", - каже адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа MH17: Офіцера ГРУ, який перекинув в Україну "Бук", оголосили в розшук

За словами Веру Мева ЕСПЛ можуть відмовити в позові, бо за Міжнародним законодавством не можна подавати його напряму.

"Ми чекаємо, що зробить Європейський суд. Він має діяти відповідно до прийнятих норм: коли ви позиваєтесь до країни – ви повинні спочатку позиватися в самій цій країні. Таким чином, у цьому випадку ми мали податися до Росії, щоб скаржитися на Росію. Але ми аргументували, що це буде неефективно, тому що дії Росії не відповідають міжнародному праву", - пояснює адвокат.

Місце падіння малазійського боїнгу зняте із супутника
Фото: bigmir)net
Тіла загиблих під час авіакатастрофи
Бойовики не підпускали спостерігачів поки не прибрали всі речові докази
Місцеві жителі на місті трагедії
Уламки літака, який був збитий з російської ЗРК

Адвокат сподівається, що цієї аргументації вистачить для того, щоб суд розглянув позов, бо в такому разі Росії нічого не залишиться, як відповісти на нього. Нідерландський адвокат сподівається, що суд прийме позов до розгляду.

17 липня 2014 року над Шахтарськом російські бойовики з ЗРК "Бук" збили Boeing 777 компанії Malaysia Airlines. Літак рухався рейсом МН17 від Нідерландів до Малайзії. В результаті дій російських бойовиків загинули всі пасажири та екіпаж, загалом 298 осіб. Відео збиття цивільного літаку бойовики поширювали в мережі. Після того, як терористи та їх російська верхівка остаточно зрозуміли, що збили європейський літак, вони почали активно видаляти цей компромат. На місце падіння довгий час не допускали нікого, окрім казачих полків та терористів, які збирали чорні ящики.

Зараз ви читаєте новину «Доведеться відповісти: ЄСПЛ прийняв позов від родичів загиблих пасажирів МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути