Ексклюзиви
середа, 16 серпня 2023 04:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Досягнення ЗСУ показали на оновлених картах боїв
5

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні за 15 серпня
Фото: ISW
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні за 15 серпня
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні за 15 серпня
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні за 15 серпня
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні за 15 серпня

Українські військові 15 серпня вдало контратакували у Луганській та Запорізькій областях.

Операції були проведені як мінімум на трьох ділянках фронту. ЗСУ вдалося просунутися на Луганщині та західній частині Запорізької області, повідомили аналітики ISW.

Також, українські військові продовжували наступ на Бахмутському, Мелітопольському (захід Запорізької області) та Бердянському (захід Донецької області - східна частина Запорізької області) напрямках.

Сили оборони просунулися на південь від Дібрової (7 км на південний захід від Кремінної) в Луганській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали актуальні карти боїв від американських аналітиків

ЗСУ також просунулися до Роботиного. Ймовірно, Сили оборони направили додаткові контрнаступальні бригади до західної частини Запорізької області.

Контрнаступ повільно просувається на півдні країни, бо українські сили мають подолати лінію оборони російських загарбників.

Вона включає: першу лінію мінних полів завширшки кілька кілометрів; другу лінія із зосередженням артилерії, техніки та особового складу; третю лінію тилових позицій, що призначена для збереження ресурсів.

Українські контрбатарейні заходи особливо важливі для того, щоб не допустити поразки ворожою артилерією засобів розмінування ЗСУ, зауважив полковник ЗСУ Петро Черник

В ISW зазначили, що заяви полковника узгоджуються з попередніми оцінками експертів Інституту вивчення війни про те, що "доктринально обґрунтована еластична оборона" РФ уповільнює просування ЗСУ на півдні України.

Сили оборони за минулий тиждень звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку. Загалом на південному фланзі Бахмутського напрямку звільнено вже 40 кв. км території.

Збройні сили України мають успіхи в Урожайному на південному фронті. Українські війська ведуть наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Досягнення ЗСУ показали на оновлених картах боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути