четвер, 03 квітня 2014 04:48

Донецькі комунальники збирають підписи за референдум за прикладом Криму
11

Фото: Тетяна Заровна

У трамвайному депо № 4 комунального підприємства "Донелектроавтотранс" в Донецьку має місце збір підписів за проведення місцевого референдуму про самовизначення Донецької області. Такий факт виявив депутат райради Дмитро Верзилов, до якого звернулися водії.

- Це робиться добровільно-примусово, і не без відома чиновників міськради. Оскільки комунальні підприємства є підрозділом місцевої влади. А люди скаржаться - вони роботу втратити не хочуть, і тому доводиться підписувати, - розповів Gazeta.ua Дмитро Верзилов.

Він попросив співробітників "Донелектроавтотрасу" показати зібрані підписи. У підписних листах, окрім статусу Донецької області, працівники комунального підприємства висловлюються за Митний союз і російську мову в якості державної. Як розповіли робітниці, які займаються збором підписів, вони це роблять за своєю ініціативою. Одна з жінок повідомила, що отримала списки в наметі партії "Російський блок" на площі Леніна, де збираються місцеві сепаратисти. Начальство нібито не давало їй завдання збирати підписи за проведення референдуму. Сенс самовизначення Донецької області вона не змогла пояснити. У спілкуванні ця співробітниця висловилася за те, щоб Донецька область була у складі України, і отримала більші повноваження. Про те, що проведення регіональних референдумів на тему самовизначення суперечить закону, робітниця дізналася від Верзилова.

Як виявилося, багато хто в депо не знає значення понять "сепаратизм", "децентралізація", "самовизначення". Але тільки один з майже 60 людей, що підписалися, висловився проти місцевого референдуму та за вступ України в ЄС. Деякі співробітники депо призналися Верзилову, що вимушені підтримати референдум.

- Керівництво однозначно знає, що тут твориться, - упевнений Верзилов. - Люди не розбираються, а "регіонали" їх дурять, підбиваючи на злочин. І таке зараз по усьому Донецьку. Це рознарядка, спущена згори. Якщо є водії, які не хочуть в цьому брати участь, на них давлять. Не випускають на лінію, поки ті не підпишуть документ про відділення Донбасу. Таке зараз коїться не лише в трамвайних депо, але й в маршрутках, і в автобусах, і в тролейбусах. І стоїть за цим Ігор Житинський - колишній депутат облради і голова профспілки автоперевізників.

Підприємство "Донелектроавтотранс" очолює депутат Донецької міськради від Партії регіонів Володимир Захаров.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі комунальники збирають підписи за референдум за прикладом Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути