пʼятниця, 08 вересня 2017 17:07

Донецька прописка? Ви мені квартиру підірвете! - як переселенці шукають у столиці житло

Донецька прописка? Ви мені квартиру підірвете! - як переселенці шукають у столиці житло
Переселенцям із Донбасу в столиці не поспішають здавати житло

Переселенцям із окупованої Донеччини у столиці все важче знайти житло.

Про це з виданням "Трибун" поділилася журналістка Марина Курапцева.

Господарі помешкань пропонують донеччанам приклеїти старі шпалери скотчем та підкласти під протікаючу сантехніку ганчірку. Багато хто шукає собі серед арендарів співмешканок та домогосподарок. Людям забороняють привозити до помешкань свої речі та пропонують мешкати разом з неадекватними членами родини.

"Навіщо вам такі царські умови - хороша сантехніка і проводка? Значить, гроші є, якщо перебирає варіантами, жирувати у себе вдома звикли? Ось їдьте туди і живіть у себе вдома, а тут користуйтеся тим, що є"

"Умови - територія два гектари, за нею треба стежити. Що за територія? О, нічого особливого, там просто кілька корівників і курників, їх треба тримати в порядку".

"Донецька прописка? А ви мені будинок не підірвете? Ну я не знаю, може, ви терористи".

"Приму самотню переселенку для спільного проживання в моїй однокімнатній квартирі. З вас - прибирання"

"Шпалери можна і скотчем підклеїти, нічого страшного. А біля унітазу, де підтікає, можна просто акуратно ганчірочку покласти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не з'являється понад місяць" - жінка покинула трьох дітей на співмешканця

"Так, все підходить, можете в'їжджати хоч завтра. Тільки я періодично з чоловіком сварюся, коли він п'яний, і виганяю його сюди ночувати (це взагалі-то його квартира). Ну нічого, потерпіть, він може спати на кухні на підлозі, це всього-то пару раз на місяць буває ".

"Донецькі? Ойойой, у нас тут вже жили. Та платили нормально. Ні, нічого не зламали. Просто у мене чоловік працює в Росії, дочка там живе, зрозуміло ж, що ми все один народ, це все політики нам влаштували . Ось ми і не зійшлися в думці, вони якісь на голову хворі, взяли і з'їхали з квартири. Дах на грунті політики поїхав ".

"Більшість людей немає куди повертатися. Будинки зруйновані,підприємства не працюють. Мають два варіанти: або сісти на шию батькам, або шукати роботу на контрольованій Україною території. Але у них будуть серйозні виклики з інтеграцією та адаптацією", - розповідає про проблеми переселенців із окупованих територій Григорій Селещук.

Зараз ви читаєте новину «Донецька прописка? Ви мені квартиру підірвете! - як переселенці шукають у столиці житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути