Ексклюзиви
середа, 04 жовтня 2023 08:45

Донбас лишили без важкого озброєння

Донбас лишили без важкого озброєння
Фото: Delo.ua

3 - 19 жовтня 2015-го Збройні сили України почали перший етап відведення важкої зброї до сектору "Північ" на території Луганської області.

2 жовтня 2015-го представники Нормандської четвірки узгодили рішення, що включали: відведення озброєнь калібром понад 100 мм; розмінування окремих територій; розширення мандату гуманітарних і миротворчих місій; звільнення українських заручників; проведення місцевих виборів згідно чинного законодавства України.

Українські військові 3-6 жовтня відтягнули танки до зони відведення. Протягом 9-11 жовтня із передової відвели артилерійські гармати та міномети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали модернізовані танки ЗСУ

Із Донецької області важке озброєння до сектору "Південь" почали виводити 20 жовтня 2015-го.

Проросійські бойовики нібито почали виводити своє озброєння 18 жовтня 2015-го.

Збройні сили України нараховують 6 танкових бригад та 1 навчальний танковий полк. Від 2016-го кожна механічна бригада має свій танковий підрозділ. На озброєнні українських сил є танки: Т-64Б, Т-64БВ, Т-64БМ Булат, Т-72, Т-80, Т-84 "Оплот", БМ "Оплот". Зараз танки стоять у зоні відведення озброєння. Але вони беруть активну участь у бойових діях від початку російської військової агресії на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Донбас лишили без важкого озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути