Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2018 10:20

Добровольці більше не можуть бути на фронті - Наєв

Добровольці більше не можуть бути на фронті - Наєв
Добровольці на фронті - Наєв пояснив, чому згортають їхню діяльність. Фото: Укрінформ

Командувач ООС Сергій Наєв пояснив, чому добровольці "не можуть перебувати на лінії фронту".

За словами військового, нова спецоперація регламентується законом про інтеграцію Донбасу. Про це він розповів в інтерв'ю для сайту Сегодня.

"У ньому чітко виписано, які сили і засоби можуть залучатися до ООС. Цим законом непередбачено участь "Української добровольчої армії", "Добровольчого українського корпусу "Правого сектора". Я, як громадянин України, як командувач ООС, поважаю закон і зобов'язаний виконувати всі законні вимоги. Іншого шляху просто не існує. Неможна ж сказати, що "закон один для всіх, але ми зробимо для когось виняток? Якщо закон один для всіх, то він і для мене, і для бійця ДУК", - розповів Наєв.

Крім того, він пояснив свою заяву, що "добровольцям немає чого робити на лінії фронту".

"2014 року десятки тисяч громадян добровільно прийшли до лав Збройних сил, Національної гвардії, добровольчих формувань. Завдяки цьому держава встояла й зупинила агресора. Захищати свою країну зі зброєю в руках – це обов'язок та честь для будь-якого громадянина. А якщо людина це робить свідомо, не чекаючи будь-яких повісток з військкомату – вона заслуговує на подвійну повагу. Наголошую – до добровольців ставлюся з повагою, це безумовно.

По-друге. У районах навколо лінії розмежування діє особливий порядок. Тут не може бути людей, які не включені до складу Об'єднаних сил. Наразі на сході відбувається, підкреслюю, військова операція, яка здійснюється відповідно до єдиного замислу і скоординованого плану", - розповів Наєв.

За словами командувача, якщо громадяни, які входили до складу добровольчих формувань, хочуть залучитися до бойової роботи - матимуть таку можливість, згідно з чинним законодавством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Там є "пси війни", яких треба стримувати": що криється за контрактами для добровольців

"Ми вітаємо прагнення громадян України захищати країну і народ від російської навали. Якщо є сили і бажання, вони можуть влитися до бойових підрозділів Збройних сил, Національної гвардії, СБУ, інших військових формувань та правоохоронних органів, які залучаються до Операції об'єднаних сил. У людей є вибір – ставати до лав територіальної оборони або залучатися до військової підготовки. Можна ставати до служби у резерві та проходити відповідну збройову підготовку у бойових частинах – варіантів багато. Вся така діяльність, безумовно, відбуватиметься під контролем державних органів. Іншого шляху просто не існує", - додав Наєв.

Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв запропонував добровольцям служити в ЗСУ на підставі контракту. Пропозицію він висловив під час зустрічі із лідером "Правого сектора" Дмитром Ярошем.

Зараз ви читаєте новину «Добровольці більше не можуть бути на фронті - Наєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути