неділя, 27 жовтня 2019 21:33

Добровольчі батальйони вивезли зброю з Золотого

Добровольчі батальйони вивезли зброю з Золотого
Добровольці поїхали з Золотого. Фото: Сегодня

Ветерани-добровольці, які перебувають у Золотому-4 із легальною власною зброєю, вивезли її.

Це сталося за результатами зустрічі з президентом Володимиром Зеленським і бесідою з поліцією, повідомив заступник глави Нацполіціі Вадим Троян, передає департамент комунікації МВС України.

За його словами, зараз у районі підготовки до розведення військ у зоні ООС, зокрема Золотому-4 і Катеринівці, перебуває лише група волонтерів без зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добровольці відмовляються залишати район розведення на Донбасі

"У Золотому-4 і Катеринівці працює 6 патрулів Нацполіціі, а також пункт НПУ для прийому громадян. Згідно з рішенням керівництва ООС, для забезпечення громадського порядку та безпеки туди направлять ​​Нацгвардію. Громадяни можуть почуватися в безпеці", - зазначив Троян .

Він додав, що поліція та гвардія виконуватимуть свої завдання за призначенням, зокрема проводитимуть антидиверсійну роботу проти НЗФ у зоні розведення військ.

У прес-службі ООС повідомили, що у законі про Операції об'єднаних сил на Донбасі чітко визначаються категорії людей, які можуть перебувати у зоні бойових дій зі зброєю. Люди, які спілкувалися з Зеленським, не належать ні до однієї з цих категорій і перебувають у Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи зазначений закон, чому надається належна правова оцінка.

Зараз ви читаєте новину «Добровольчі батальйони вивезли зброю з Золотого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути