Ексклюзиви
неділя, 08 жовтня 2017 10:10

Доба в АТО: один військовий поранений, бойовики гатять з гранатометів

Доба в АТО: один військовий поранений, бойовики гатять з гранатометів
Внаслідок бойових дій 7 жовтня один український воїн отримав поранення. Фото: УП.

Бойовики на Донбасі продовжують порушувати перемир'я. Наприкінці минулої доби ситуація у районі АТО загострилася. Якщо вдень кількість ворожих вогневих провокацій була мінімальною, то після 18 години російсько-окупаційні угруповання збільшили бойову активність на усіх напрямках. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Ввечері бойовики кілька годин із різних видів гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї били по позиціях наших захисників на південно-східних околицях Авдіївки. Також під ворожим вогнем опинилися укріплення українських військ біля Майорська і Зайцевого Донецької області", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша втрата жовтня: 24-річний воїн загинув в АТО

Близько 19 години, в результаті гранатометного обстрілу противника опорного пункту неподалік Пісків на Донеччині, отримав поранення один військовослужбовець сил АТО.

На Приморському напрямку проросійські найманці з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали позиції українських військових на підступах до Водяного, Гнутового, Старогнатівки. Близько 21 години, вони випустили 5 мін калібру 82 мм неподалік від Талаківки.

Збільшилася кількість ворожих провокацій і на Луганському напрямку, який у попередні кілька днів був відносно спокійним.

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 19 разів порушили перемир'я. Під час 11 обстрілів, коли виникала загроза життю наших бійців, сили АТО жорстко відповідали ворогу. Унаслідок бойових дій один український воїн отримав поранення.

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 2167-VII "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей". "Відповідальне голосування більшості допоможе нашій армії й надалі тримати оборону з мінімумом жертв, а дипломатам – посилити міжнародний тиск на Росію", - наголосив Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Доба в АТО: один військовий поранений, бойовики гатять з гранатометів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути