субота, 18 травня 2019 12:50

До кого прихильні мешканці окупованих територій: результати опитування

До кого прихильні мешканці окупованих територій: результати опитування
За словами Наєва, люди на окупованих територіях розуміють, що повернутися в Україну – єдиний вихід. ФОТО: rudenko.kiev.ua

На окупованих територіях Донеччини й Луганщини переважають проукраїнські настрої. Їх не афішують через загрозу репресій з боку окупантів.

"Цього року в Об'єднаних силах було проведено опитування громадян, які прибували з тимчасово окупованих територій через КПВВ. Воно показало, що 60% респондентів вважають себе громадянами України, 5% - громадянами ДНР/ЛНР, 3% вважають себе громадянами Російської Федерації та СРСР. Решта не змогли визначитись зі своєю громадянською позицією, – розповів екс-командувач ОС Сергій Наєв в інтерв'ю виданню Укрінформ.

Опитуванням займалися громадські організації. Паралельно з ними аналогічне дослідження проводили спеціальні розвідувальні органи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вмістити життя у валізу: переселенці створили інтерактивну інсталяцію

"Я особисто мав можливість спілкуватись з людьми з непідконтрольних територій на КПВВ "Майорське" і казав їм, що Об'єднані сили принесуть мир на всі українські землі по обидва боки лінії зіткнення. Ніякої агресії або несприйняття з боку людей я не відчував. Річ у тому, що час лікує багато ран, в тому числі й ті, які утворилися внаслідок збройного конфлікту. Люди розуміють, що Російська Федерація їх не бере до себе, люди розуміють, що Україна чекає на них, і іншого виходу, ніж повернутись в лоно України, немає", – відзначив Наєв.

У Донецьку почали приймати заяви на російське громадянство. Процесу активно сприяє російська пропаганда. Факт збору заявок зафіксували спостерігачі ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «До кого прихильні мешканці окупованих територій: результати опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути