четвер, 18 жовтня 2018 12:37

Для навчань Україна-НАТО на Азові потрібна згода Росії - Лавров

Для навчань Україна-НАТО на Азові потрібна згода Росії - Лавров
Кораблі НАТО в Азовському морі можуть з'явиться тільки Пслі згоди Росії. Ето предусмтренно за договором за 2003 рік між країнами - глава МЗС РФ Лавров / фото: Крим.Реаліі

Україна не зможе провести спільні з НАТО навчання в Азовському морі, оскільки для цього потрібна згода Росії.

"Зараз Україна хоче скликати НАТОвські навчання в Азовське море, але туди вже не можна буде пройти, тому що наш договір з Україною вимагає обопільної згоди для проходу військових кораблів в Азовське море. Але вони цього хочуть, і їм у цьому активно потурають", - сказав глава МЗС Росії Сергій Лавров в інтерв'ю французьким ЗМІ.

За його словами, Альянс і так вже проявляє дуже високу активність поблизу кордонів із Росією.

"(Відбувається –Gazeta.ua) накопичення озброєнь на наших кордонах, настрій на модернізацію транспортної інфраструктури в Європі з тим, щоб американському важкому озброєнню (і, напевно, озброєнню інших країн НАТО) було легше вибирати наші кордони", - сказав глава МЗС Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дозор" і нова Морська охорона: прикордонники розкрили план захисту Азовського моря

Він назвав такі навчання провокацією.

"Відверто провокаційні навчання. Не наші з Китаєм посеред Сибіру, ​​а в Україні, у Грузії та в Чорному морі", - заявив Лавров.

Росія має розгалуджену систему базування, що дає їй можливість оперативно контролювати велику частину Азовського моря. У Збройних силах України очікували на напруження в Азвоському морі з моменту побудови Керченського мосту, заявив командувач Військово-морських сил адмірал Ігор Воронченко.

Зараз ви читаєте новину «Для навчань Україна-НАТО на Азові потрібна згода Росії - Лавров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути