четвер, 18 січня 2018 12:19

Дізналися, що будуть вимагати росіяни на Мінських переговорах

Дізналися,  що будуть вимагати росіяни на Мінських переговорах
18 січня відбудеться перше у 2018 році засідання Тристоронньої контактної групи.На фото - учасники Мінських перемовин

Росія головним завданням Мінського процесу вважає забезпечення результативної роботи переговорників.

Про це Борис Гризлов,уповноважений представник Російської Федерації у Тристоронній контактній групі, заявив журналістам російського видання "РИА Новости", передає 24 канал.

"Найближчим часом російська делегація зосередить зусилля на чотирьох рівно пріоритетних задачах. Перша – забезпечення результативності роботи політичної підгрупи. Друга – забезпечення режиму припинення вогню і безпеки на лінії розмежування та біля неї. Третя – якнайшвидше транспортно-економічне деблокування Донбасу. І четверта задача – продовження звільнення утримуваних сторонами конфлікту людей", – сказав Гризлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада ухвалила закон про деокупацію Донбасу

У свою чергу Україна порушить питання звільнення політв'язнів із російських в'язниць. Їх близько 40. Обговорять питання пошуку зниклих безвісти людей на Донбасі та ексгумації тіл загиблих. Однією з ключових тем стане повернення росіян у Спільний центр координації і контролю.

Сьогодні у Мінську проходять перші цього року переговори Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Дізналися, що будуть вимагати росіяни на Мінських переговорах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути