четвер, 18 січня 2018 09:17

Обмін полоненими та повернення російських офіцерів - у Мінську збираються учасники перемовин

Обмін полоненими та повернення російських офіцерів - у Мінську збираються учасники перемовин
У Мінську 18 січня відбудеться перша 2018 року зустріч Тристоронньої контактної групи. Фото: nrcu.gov.ua

Сьогодні у Мінську відбудуться перші цього року переговори Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомила журналістка "112 Україна", яка перебуває на місці зустрічі.

Головним питанням буде другий етап обміну полоненими. На переговорах сторони обміняються списками. За попередньою інформацією, домовлятимуться про передачу 74 затриманих українською стороною в обмін на 29 українців, яких утримують бойовики ЛНР і ДНР.

У списку терористів, зокрема, колишні співробітники "Беркута" та засуджені за особливо тяжкі злочини особи. В українському списку семеро підлітків, яких бойовики утримують в Донецькому СІЗО. Їм закидають диверсійну діяльність проти ДНР.

"Однією з ключових тем стане повернення росіян у Спільний центр координації і контролю. Також можлива участь у цьому центрі німецьких і французьких військових", - повідомила журналіст.

Представники України порушать також питання звільнення політв'язнів із російських в'язниць. Їх близько 40. Обговорять питання пошуку зниклих безвісти людей на Донбасі та ексгумації тіл загиблих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики вважають шпигунами людей, яких обміняли на українців

27 грудня відбувся обмін полоненими між офіційним Києвом і представниками ДНР і ЛНР. Загалом звільнили 73 українців. Натомість з боку України передали 238 громадян.

Зараз ви читаєте новину «Обмін полоненими та повернення російських офіцерів - у Мінську збираються учасники перемовин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути