Ексклюзиви
понеділок, 29 червня 2020 11:51

Діти з тимчасово окупованих територій не проходитимуть обсервацію

Діти з тимчасово окупованих територій не проходитимуть обсервацію
Діти з Криму та Донбасу, які приїжджають складати ЗНО, можуть не проходити обсервацію. Фото:МОЗ/Facebook

Діти з тимчасово окупованих територій, які приїжджають складати ЗНО, можуть не проходити обсервацію.

"На сьогодні в нас самоізоляцію або обсервацію не мають проходити виключно діти, які приїжджають складати ЗНО або вступати до українських вишів з тимчасово окупованих територій", - заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє Цензор.НЕТ.

Степанов також нагадав, що на останньому засіданні Кабміну дозволили не проходити обсервацію людям, які після приїзду з-за кордону пройшли дослідження методом ПЛР і воно виявилося негативним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов розповів, у чому наш новий антирекорд та чи носити маски на пляжах

Президент України Володимир Зеленський ініціює внесення змін до Закону "Про вищу освіту" для максимального спрощення вступу у заклади вищої освіти випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму.

Зміни передбачатимуть, що діти з цих територій матимуть змогу вступати до ЗВО України без складання зовнішнього незалежного оцінювання та матимуть можливість вступити до всіх вишів України, а не за обмеженим окремим списком, як це відбувається зараз.

Крім того, всі охочі з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей навчатимуться в українських ЗНО безкоштовно, через державне замовлення в межах квот.

Зараз ви читаєте новину «Діти з тимчасово окупованих територій не проходитимуть обсервацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути