середа, 03 жовтня 2018 08:02

Діти Донбасу підірвались на американській міні: Росія зробила нову цинічну заяву

Діти Донбасу підірвались на американській міні: Росія зробила нову цинічну заяву
Росія заявила, що 4 дітей в окупованій Горлівці підірвалися на американській міні. Фото - РБК

Четверо дітей, що постраждали внаслідок вибуху, підірвалися на "американській міні". Таку заяву зробив представник Російської Федерації в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов.

Росіяни відмовили у доступі до місця трагедії українській стороні та місії ОБСЄ. Про це у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Росіяни не лише приховують місце злочину, але й впадають у відвертий маразм в своїх заявах. Представник РФ в ТКГ Борис Гризлов заявив, що діти підірвалися... на американській міні. Цинізм поведінки росіян просто зашкалює", - повідомила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підірвалися на розтяжці бойовиків: хлопчик розповів подробиці трагедії в Горлівці

Перший заступник голови ВР також згадала про вибори на території ОРДЛО, до яких продовжує готуватися керівництво "народних республік".

"Все це значно ускладнює й робить ще більш нервовими і без того непрості мінські переговори. Сценарій "виборів" – це один з елементів ескалації і на переговорах , й на Донбасі, які запускає Путін, на жаль", – підсумувала політик.

30 вересня поблизу окупованої Горлівки в результаті вибуху загинули троє дітей. Двом хлопчикам було по 13 років, ще одному – 12. Вижив лише 10-річний хлопчик, він із важкими травмами в лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Діти Донбасу підірвались на американській міні: Росія зробила нову цинічну заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути