Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 14:19

Депутати Держдуми приїхали на окупований Донбас. Агітують - МЗС протестує

Депутати Держдуми приїхали на окупований Донбас. Агітують - МЗС протестує
МЗС України висловлює протест щодо візиту партійців "Єдиної РОсії" на окуповані території. Фото: mfa.gov.ua

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку із неузгодженим візитом керівництва та депутатів партії "Єдиної Росії" до тимчасово окупованих Російською Федерацією територій у Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться в офіційному документі на сайті українського відомства.

У МЗС розглядають приїзд російських депутатів як елемент російської передвиборчої кампанії напередодні вересневих виборів до Державної думи РФ.

"Поїздка яскраво ілюструє занепад підтримки "Єдиної Росії" серед російського населення, яку провладна партія РФ нині намагається компенсувати за рахунок залучення мешканців тимчасово окупованих територій України. Участь українських громадян із російськими паспортами, нав'язаними окупаційною адміністрацією, у виборах до Держдуми поставить під сумнів їхню легітимність", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вербує підлітків. Готує для війни з Україною

Речник МЗС наголосив, що такі дії російської сторони підривають політико-дипломатичне врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, йдуть у розріз із зобов'язаннями Росії в рамках Мінських домовленостей та домовленостей лідерів "нормандського формату".

Тому громадян України, які живуть на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях, закликають не брати участь в протиправних російських голосуваннях.

МЗС засудило санкцію, накладену Парламентською асамблеєю Ради Європи на члена української делегації, нардепа Олексія Гончаренка.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, рішення регламентного комітету ПАРЄ дисонує із "зухвалою поведінкою делегації РФ, яка зводить свою участь в асамблеї лише до прикриття та виправдання агресивних дій російського керівництва проти країн-сусідів".

Зараз ви читаєте новину «Депутати Держдуми приїхали на окупований Донбас. Агітують - МЗС протестує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути