Ексклюзиви
четвер, 29 квітня 2021 14:56

МЗС відреагувало на заборону виступів Гончаренка в ПАРЄ

МЗС відреагувало на заборону виступів Гончаренка в ПАРЄ
МЗС засудило рішення ПАРЄ позбавити Гончаренка права голосу. Фото: скріншот УНІАН

МЗС засудило санкцію, накладену Парламентською асамблеєю Ради Європи на члена української делегації, нардепа Олексія Гончаренка.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Міністерство закордонних справ України висловлює підтримку українській делегації в ПАРЄ та засуджує дискримінаційне ставлення до одного з її членів", – зазначив Ніколенко для "Радіо Свобода".

За його словами, рішення регламентного комітету ПАРЄ дисонує з "зухвалою поведінкою делегації РФ, яка зводить свою участь в асамблеї лише до прикриття та виправдання агресивних дій російського керівництва проти країн-сусідів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ПАРЄ не дозволив Гончаренку показати український прапор із передової

"ПАРЄ має відігравати ту важливу роль, якою її наділили батьки-засновники. Насамперед це стосується ефективного захисту верховенство права, прав людини та демократії в усіх державах-членах Ради Європи. Лідерство організації особливо потрібне для протидії протиправним діям Росії, яка розв'язала збройну агресію в центрі Європи та чинить масові порушення прав людини на окупованих нею територіях України, Грузії та Молдови", – додав Ніколенко.

27 квітня Олексій Гончаренко повідомив, що комітет ПАРЕ на три місяці заборонив йому брати слово під час засідань. Причина - донос голови російської делегації Петра Толстого щодо ситуації на зимовій сесії.

Зараз ви читаєте новину «МЗС відреагувало на заборону виступів Гончаренка в ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути