субота, 06 серпня 2022 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов зробив заяву щодо термінів контрнаступу ЗСУ

Данілов зробив заяву щодо термінів контрнаступу ЗСУ
Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: РНБО

Терміни контрнаступу Збройних сил України визначають військові на чолі з верховним головнокомандувачем, а "диванні" експерти не володіють реальною інформацією.

Про це заявив секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю, передає телеканал "Київ".

"Давайте спокійно ставитися до цих речей, коли це (контрнаступ. – Gazeta.ua) відбуватиметься. Військові знають свою справу. Знають, коли їм потрібно починати, і головне, як швидко, як з найменшою кількістю втрат робити корисну справу для нашої країни: звільняти наші території від окупанта", – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ втратила ініціативу біля Слов'янська – експерт назвав причини

За його словами, так звані диванні експерти не володіють інформацією про реальну ситуацію.

Посадовець зазначив, що "треба набратися терпіння і побачити все це своїми очима".

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

Українським військовим вдалося перехопити стратегічну ініціативу у боях та змусити російського ворога перерозподіляти сили.

Успіхи наших воїнів, ймовірно, вперше дозволяють Києву розпочати активно формувати хід війни. Водночас російське командування змушене змінювати пріоритети зусиль у відповідь на українські контрнаступальні операції, вважають в американському Інституті вивчення війни (ISW) за підсумками 4 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Данілов зробив заяву щодо термінів контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути