неділя, 10 листопада 2019 10:51

Дані соцопитування жителів ОРДЛО були відредаговані - Сивохо

Сергій Сивохо, який є радником секретаря Ради нацбезпеки і оборони з питань реінтеграції й відновлення Донбасу, висловив недовіру щодо оприлюдненого соцопитування, проведеного на окупованих територіях Донбасу.

Каже, що опитування проводилося не інакше, як дистанційно або за згодою "влади ЛДНР", а отже його дані були відредаговані.

"Всі, хто в темі, знають, що опитати face-to-face 1600 респондентів за структурованою анкетою в домогосподарствах і не поспілкуватися потім з "МГБ" невизнаних республік неможливо. Відповідно, або це опитування проводилося дистанційно, що применшує його значимість, або воно було узгоджене з представниками влади так званих "ЛДНР", а отже – відредаговано в потрібному ключі," - написав Сивохо у Фейсбук.

 

Радник секретаря РНБО також зазначив, що дослідження з'явилося одразу після заяви партії Голос про те, що Україна повинна вийти з Мінського процесу і заморозити ситуацію на непідконтрольних територіях.

Він зауважив, що "комусь дуже не хочеться миру й повернення українських територій. А у випадку з виходом з мінського процесу – виграє тільки Росія, яка зможе нарешті позбутися від санкцій і продовжити активніше займатися "покинутими Україною територіями".

Сивохо наголосив, що мирний процес незворотній і розведення військ в Петровському є підтвердженням цього факту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому жителі Донбасу вважають себе росіянами

Опитування проводилося Українським інститутом майбутнього і "Дзеркалом тижня. Україна" за участі компанії "Нью Імідж Маркетинг Груп" з 7 по 31 жовтня 2019 року. Автори стверджують, що опитано 1606 респондентів: 800 – у непідконтрольної частині Луганської і 806 – в непідконтрольної частини Донецької областей.

Зараз ви читаєте новину «Дані соцопитування жителів ОРДЛО були відредаговані - Сивохо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути