четвер, 16 серпня 2018 14:02

"Чорна діра" - що робити зі звільненим Донбасом

"Чорна діра" - що робити зі звільненим Донбасом
Найбільші проблеми на Донбасі почнуться після його звільнення. Фото: Українська правда

Після звільнення Донбасу головна проблема буде в тому, що робити з людьми, які залишилися жити в депресивному регіоні.

Пропозиціями ділився заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України Георгій Тука в ефірі "5 каналу".

"Того Донбасу, який був до війни, вже не буде. Молодь залишає регіон, працездатне населення теж. Немає значення куди – чи за "порєбрік", чи до України, чи до Польщі. Регіон залишають. Залишається левова частка людей, які лишаються на окупованому Донбасі, – це люди похилого віку. Після звільнення це буде одна з найважливіших проблем для нашої держави: а що далі робити?

Одна теза – треба зробити на Донбасі аналог Силіконової долини. Я хотів би побачити, як із цих шахтарів і пенсіонерів хтось буде робити ІТ-фахівців. Це по-перше. По-друге, там проживає щонайменше 3 млн населення. Я думаю, що Силіконова долина захлинеться від такої кількості ІТ-шників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жалюгідне животіння" - розповіли, що чекає на ДНР найближчим часом

Друга теза – це вільна економічна зона. У принципі, сам механізм теоретично – це один із провідних у світі механізмів залучення інвестицій до регіонів. Але наш досвід, рідний, якого поки не вдається позбутися (це я про ярмо чи пляму під назвою корупція), свідчить про таке: щойно хтось відкриє рота про створення вільної економічної зони – це буде загальноєвропейська чорна діра", - сказав Тука.

Україна щомісяця перераховує близько 780 млн грн на окуповані території. Це пенсії та соціальні допомоги.

Зараз ви читаєте новину «"Чорна діра" - що робити зі звільненим Донбасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути