Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2018 14:09

Чоловікам призовного віку з Луганська і Донецька заборонили в'їзд до Росії

Чоловікам призовного віку з Луганська і Донецька заборонили в'їзд до Росії
В Росію не зможуть виїхати чоловіки призовного віку з Луганська і Донецька. Фото: pogliad.ua

До Росії заборонили виїзд чоловікам призовного віку, які живуть на окупованих територіях Луганська та Донецька.

Таке рішення прийняла окупаційна адміністрація бойовиків. У терористів заборона діє для всіх, не зважаючи на громадянство та обставин, за яких вони опинились на окупованих територіях Донбасу. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута.

"За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російська окупаційна адміністрація приховано заборонила виїзд на територію РФ всім чоловікам призивного віку, незалежно від їхнього громадянства та обставин, за яких вони опинились на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Крім того, запроваджено й інші обмеження громадянських прав для населення чоловічої статі", - сказав він.

Представник Мінооборони зазначив, що заборонено перебувати на лікуванні не за місцем прописки або проживати більше 3 діб у інших населених пунктах без реєстрації "правоохоронними органами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії висунули ультиматум щодо легалізації ЛДНР

"Зазначені обмеження введено за вимогою російських слідчих і співробітників органів ФСБ РФ, які здійснюють розшук т.зв. військовослужбовців російсько-окупаційних військ, причетних до скоєння правопорушень і самовільного залишення ними місць служби. При цьому під зазначеним приводом вживаються комплексні заходи з виявлення осіб, які ухиляються від осіннього призову на військову службу у складі підрозділів з'єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ", - додав Праута.

У Москві проігнорували втікачів-ватажків із бандформування ДНР. Екс-заступник "голови ради міністрів" ДНР Дмитро Трапезников, "екс-міністр доходів і зборів" Олександр Тимофєєв ("Ташкент") і екс-радник убитого Олександра Захарченка Олександр Казаков виявилися непотрібними Кремлю. Терористи не змогли потрапити на прийом до адміністрації президента РФ.

Зараз ви читаєте новину «Чоловікам призовного віку з Луганська і Донецька заборонили в'їзд до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути